Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

7 dolog, amit mindenképp tegyél meg mielőtt betöltöd a 32. hetet

A terhesség egy csodálatos, de egyben kihívásokkal teli időszak. Ahogy közeledik a nagy nap, egyre több a teendő. Itt van hét dolog, amit minden kismamának érdemes elintéznie a terhesség 32. hete előtt, hogy nyugodtan és felkészülten várja a baba érkezését.

Ne hagyd az utolsó pillanatra a teendőket, mert lehet, hogy a 9. hónapban már csak az fog jólesni, ha minél többet fekszel. Adunk pár tippet mi az, amit feltétlen érdemes minél hamarabb megoldani a hosszú feladatlistából.

1. Babaszoba kialakítása

Ne hagyjátok az utolsó pillanatra a babaszoba berendezését! Az utolsó hetekben már valószínűleg nehezedre fog esni a bútorboltokat járni. Az ágy, a pelenkázó és a ruhásszekrény kiválasztása nemcsak praktikus szempontból fontos, hanem segít lelkileg is felkészülni a baba fogadására. Nézz szét inspirációért a Pinterest-en!

2. Kórházi táska összekészítése

Már jóval a várható szülési idő előtt pakoljátok össze a kórházi táskát, hiszen nem lehet pontosan tudni mikor érkezik egy kisbaba. Legyen benne minden, amire szükség lehet: dokumentumok, ruhák neked és a babának, kényelmi cikkek. Így ha hirtelen indulni kell, minden kéznél lesz. Itt találsz egy nyomtatóbarát, letölthető listát!

3. Babakelengye lista írása

Készíts egy listát a babának szükséges dolgokról, amit folyamatosan bővíthetsz. Ez segít átlátni, mi mindenre lesz szükségetek az első hetekben, és elkerülhetitek a felesleges stresszt. Szeretnél 24 db kuponnal megspékelt babakelengye listát bezsebelni? Töltsd le innen és szabd magatokra a benne lévő ajánlásokat!

Babakaland – prémium babanapló

4. Szülésterv elkészítése

Gondold át, milyen körülmények között szeretnél szülni és beszéld meg először a pároddal. Ha választottál dúlát, akkor pedig természetesen vele is. Állami kórház esetén a vajúdás alatt mutasd meg az ügyeletes orvosnak. Magánszülészet esetében pedig már jóval korábban átbeszélhetitek milyen számodra egy optimális szülés.

5. Mentális felkészülés

Ahogy közeleg a terhesség vége, egyre több nyugtalanító kérdés kavaroghat benned. Vajon jó anya leszek? Fogom bírni a küzdelmes napokat (éveket)? Kezdj el írni babanaplót! Ez a könyv nemcsak a főhősének lesz hatalmas ajándék felnőve, de neked is segít rendezni a gondolataid és egy kalandos utazásként látni a most kezdődő új életszakaszt.

6. Babagondozási tanfolyam

Egy babagondozási tanfolyamon sok hasznos információt kaphattok, amelyek megkönnyítik az első heteket. A pelenkázástól kezdve a fürdetésig sok mindenre felkészülhettek. Keressetek olyan helyet, ahol a baba elsősegély fortélyait is megtanulhatjátok!

7. Időt tölteni a pároddal

Ne feledkezzetek meg a kapcsolatotokról sem! Töltsétek minőségi időt együtt, élvezzétek a kettesben töltött pillanatokat, mielőtt új taggal bővül a család. Később, a nyúzott hétköznapokon lesz mire mosolyogva visszagondolni és erőt meríteni a folytatáshoz.

A terhesség 32. hetének betöltése előtti időszak az utolsó simításokról és a felkészülésről szól. Ha ezeket a pontokat időben kipipáljátok, nyugodtabban várhatjátok a baba érkezését és hátradőlve élvezhetitek az utolsó heteket.

Szoktál néha szorongani az előtted álló szülés élmény miatt? Szerezd be innen ingyenes szülésfelkészítő tudáscsomagunkat és várd magabiztosan életed legmeghatározóbb napját!

Csodálatos időszak áll előtted