Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Napi 6 szem datolya a gyors szülés kulcsa

Ha neked is gyors szülés az álmod, akkor ennek örülni fogsz: több kutatás egybehangzóan állítja, hogy a datolyának az oxitocinhoz hasonló tulajdonságai vannak, így hatékony segítséget jelent vajúdás közben.

Minden nő fájdalommentes és gyors szülésről álmodik és erre hatalmas iparág épült fel az utóbbi években. Teák, homeóbogyók, kristályok, tabletták és gélek kínálják magukat a riadt kismamáknak. Tudományos bizonyíték a hatásosságukról azonban nincs. Nagyon kevés módszerről és eszközről derült ki, hogy valóban megkönnyíti a szülést. Ezen ritka kivételek közé tartozik a datolya.

Gyors szülés datolyával

Egy 2003-as jordániai kísérletben napi 6 szem datolyát etettek a várandósságuk utolsó 4 hetében járó nőkkel. A kontroll csoporthoz képest az alábbi különbségeket tapasztalták a datolyaevő kismamák:

gyors szülés datolya

Nem volt szükség szinte egyiküknek sem szülésindításra, csupán a kismamák 4%-ának! Míg a datolyamentes csoportban ez az arány már 21% volt.

gyors szülés datolya

Hamarabb tágult a méhszájuk: 3,5 cm-rel érkeztek a kórházba, míg a kontroll csoportnál ugyanez a szám csak 2 cm volt.

Tudod mi a babakelengye legfontosabb darabja? Egy olyan holmi, ami nem csak neked fog örömet okozni, hanem a gyermeked egész életében csillogó szemmel fogja kézbe venni!

gyors szülés datolya

A vajúdás első szakasza majdnem 7 órával volt rövidebb a datolyát evőknél (510 perc vs. 906 perc).

gyors szülés datolya

Mesterséges oxitocin beadására is csupán 28%-uknak volt szüksége, szemben a datolyát nem fogyasztók 47%-os arányával.

Természetes és gyors szülés beavatkozás nélkül

Egy iráni kutatás 2014-ből így folytatja a datolya fogyasztás (itt napi 70-75 gramm volt az adag) kedvező hatásainak sorát:

  • 50%-kal magasabb Bishop számok a kórházi felvételkor (ez a méhszáj érettségének egy mutatószáma, minél magasabb, annál jobb)
  • 43%-kal kevesebb esetben volt szükség császárra
  • 51%-kal kevesebb esetben volt szükség vákuumra vagy fogóra.

Én is kipróbáltam a datolya-kúrát mindkét babámnál. Desszertnek ettem 4 héten át, sőt a szülőszobára is vittem belőle! Magától indultak a szülésem, szép egyenletes volt a vajúdás és természetes úton jött világra a lányom és a fiam is. Az első összehúzódásoktól az utolsóig 8 illetve 6 óra telt el, aminek a nagy részében teljesen kibírható volt a fájdalomszint.

gyors szülés kulcsa a datolya
A datolya a gyors szülés záloga

Ezek alapján bátran ajánlom, hogy te is vedd fel az étrendedbe a 36. héttől ezt a klassz gyümölcsöt! Ha a nagyobb közértekben kapható tálcás-folpackos verzió nem ízlik, akkor a közel-keleti delikátesz boltokban nézz szét. Hatalmas a választék datolyából és egészen biztos, hogy találsz az ízlésednek való fajtát.

Ha még több szüléskönnyítő tippet szeretnél olvasni, akkor less bele online szülésfelkészítő tudáscsomagunkba!

Gyors szülés az álmod? Akkor datolya evésre fel! 🙂

A babakelengye listáról már minden meg van? Tedd zsebre az ajándék kuponfüzetünket hozzá!

Szoktál néha szorongani az előtted álló szülés élmény miatt? Szerezd be innen ingyenes szülésfelkészítő tudáscsomagunkat és várd magabiztosan életed legmeghatározóbb napját!