Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Bababarát kávézók tesztje – 1. rész: Kockacukor

Újbuda egyik szuper, de még nem elcsépelt családbarát kuckója a Kockacukor. Tesztsorozatunk első részéből most megismerhetsz egy igazán a kicsikre és szüleikre szabott kávézót!

Merre keresd ezt a gyerekbarát helyet?

A kávézó nem szokványos helyen található, valószínűleg emiatt van, hogy szinte mindig találni szabad asztalt. Megvan az a vasúti töltés, ami a Hamzsabégi út melletti fás sétány mellett fut? Na, annak a másik oldalán található a Kockacukor. A Sárbogárdi útra nagyjából csak az utolsó ingyenes parkolást biztosító helyekért gurulnak be a P+R-ezni vágyó autósok, egyébként napközben csendes utca. Családi házak és kisebb társasházak sorakoznak a töltéssel szemben. Az egyik ilyen nagyobb épület földszintjén alakították ki ezt a tüneményes helyet.

Merész mentával a vidám hangulatért

Ha belépsz, azonnal olyan érzésed támad, mintha valakinek a tágas nappalijába toppantál volna. A friss mentazöld szín, a sok meleg árnyalatú burkolattal és a színes csempékkel kombinálva könnyen megjegyezhető karaktert ad a helynek. Az asztalok és székek többféle méretben és stílusban várják a megpihenni vágyókat, így mindenki talál számára kényelmes ülőhelyet, akár csak egy barátnős beszélgetésre érkezel, akár nagyobb társasággal. 

TIPP: van egy kb. 6 főre kényelmes külön szobájuk, ahol a gyerekzsivajtól távolabb, nyugodtan lehet társalogni.

Házias ízek a pultból

Otthonosság-érzeted csak fokozzák a kiszolgáló pult mögött mosolygó lányok. Készséggel elmesélik mi mindent tudsz náluk enni-inni. Van melegkonyhájuk, így szuper reggeli menük közül válogathatunk (850-2100 Ft-os árkategóriában), hétköznap pedig ebéd menüvel is szolgálnak. 

Aki pedig nassolna, az a hűtőpultból válogathat a mindenmentes édességektől az almás pitén át a gyerekek kedvence túró rudi tortájáig sokféle finomság közül. Erősségük a hagyományos, házias ízeket képviselő sütemények. Mellé finom kávét kérhetünk és számos hidegen préselt gyümölcslé közül válogathatunk. 

TIPP: Ne hagyd ki az „Apa-tálat” vagy a töltött bundáskenyeret, ha korgó gyomorral érkezel reggel! 🙂 

Ilyen egy valódi gyerekbarát hely!

Már önmagában az igényes arculat és a minőségi étel-ital felhozatal is kiemeli és a kellemes helyek közé helyezi a gasztrotérképen a Kockacukrot, de nem ezektől olyan különleges. A bababarát fogalmat itt végre tényleg komolyan vették a tulajdonosok! 

Egy szuper játszósarok foglalja el a kávézó jelentős részét, amit nemrég még egy galériával is kibővítettek. Természetesen van etetőszékük partedlivel és a mosdóhoz egy nagyon cuki gyerekbejáraton át is bemehetnek a kicsik. Odabent fellépő és wc szűkítő is található. 

A legnagyobb extra viszont az, hogy elkülönítettek egy pici szobát, ahová el lehet vonulni tisztába tenni vagy megszoptatni a legkisebbeket. Egy puha zöld fotel biztosítja a kényelmet az anyukáknak.

A Kockacukor nyáron mutatja meg igazi arcát: kicsi, de annál nagyobb gondossággal berendezett teraszán árnyas ernyők alatt ehetjük a sajkát fagyijukat, amíg a gyerekek a kiskertben lévő játszótéren fárasztják magukat.

TIPP: Rendszeresen tartanak kézműves foglalkozásokat gyerekeknek és zártkörű rendezvényekre is igénybe lehet venni a helyet. 

Szülőverzum gyerekbarát pontszám: 10/10 

 • Szoptatási lehetőség: van, kényelmes – 2 pont
 • Pelenkázási lehetőség: van, kényelmes – 2 pont
 • Játszósarok: van, igényes – 2 pont
 • Etetőszék: van, tiszta – 2 pont
 • Egyéb: halk, kellemes háttérzene; udvaron is van játékra lehetőség, vasútrajongó gyerekeknek 10 percenként vonatbámulási lehetőség az ablakból 🙂 – 2 pont


Cím: XI. kerület, Sárbogárdi út 23.

Nyitvatartás:

 • hétfő: zárva
 • kedd: 8:00-18:00
 • szerda: 8:00-18:00
 • csütörtök: 8:00-19:00
 • péntek: 8:00-19:00
 • szombat: 9:00-19:00
 • vasárnap: 9:00-18:00

Facebook oldal: https://www.facebook.com/kockacukorcaffee/

Sorozatunk 2. részét itt olvashatod.

Kisbabáddal már sok szép élmenyed gyűlt össze a telefonod memóriájában? Válogasd ki a legfontosabbakat és őrizd ezeket méltó helyen: a Babakaland prémium babanaplóban!