Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Ilyen a tartós és stílusos gyerekszoba dekoráció

A gyerekszoba dekoráció megtervezése és kialakítása  egy nagyon izgalmas időszak a leendő szülők életében, hiszen végre valamit kézzel foghatóan tehetnek az újdonsült jövevény számára. A babaszoba kialakítása egyáltalán nem egyszerű feladat.

A MÖKKI designt az az igény hívta életre, hogy a gyerekeink szobája igényes és fenntartható dekorációt kapjon. Hogy minél több gyermek izlésvilága fejlődhessen láthatatlanul és szívhassák magunkba az igényt a szépre.

gyerekszoba dekoráció rókával
gyerekszoba dekoráció – falmatricával egyszerűen trendivé varászolható

Talán furcsa lehet fenntartható és tudatos gyerekszobáról beszélni abban az esetben, ha tudjuk, hogy az első évek a folyamatos változásról szólnak. Lássuk mit is értünk alatta!

A gyerekszobának, mint az otthon minden helyiségének különféle funkciói vannak: pihenés-alvás, játszás és tanulásnak a tere. Ezen felül az előbbiekhez szorosan kapcsolódik a tárolás is. Tehát a gyerekszobát úgy kell kialakítani, hogy minden funkció helyet kapjon. Emellett pedig szép is legyen mindez együtt!

Amíg a gyerek kicsi, nagyon gyorsan változik minden: a pelenkázó kikerül, az ágyat cserélni kell, kisasztalra lenne szükség, majd hamarosan íróasztalra. Mire beáll minden, már kezdhetjük is elölről.

Gyerekszoba dekoráció – kezdjük az alapoknál!

A MÖKKI designnál abban hiszünk, hogy egy harmonikus gyerekszoba kialakításához a szín-stílus-téma összhangja szükséges. A tudatos és fenntartható gyerekszoba dekoráció számunkra azt jelenti, hogy a szín-stílus-téma úgy van összeállítva, hogy az a lehető legtovább kiszolgálja a gyermeket, azaz ne nője ki hamar. 3 lány és 2 fiú gyermekek anyukáiként úgy gondoljuk, ez egyben azt is jelenti, hogy folyamatosan egyensúlyozunk a gyermek kívánságai és az ésszerűség között.

gyerekszoba dekoráció pöttyös
A pöttyös sosem megy ki a divatból

Bármilyen tartós dolog kiválasztásánál (bútor, falszín) érdemes feltenni magunknak a kérdést: 2-3-5 év múlva is ezt fogja vajon szeretni a gyerekem? Ökölszabályként úgy gondoljuk, hogy a tartós dolgok tudatos kiválasztásával és a könnyen mozgatható kiegészítők kombinálásával jól lehet lavírozni a gyermek kérései és az időtállóság között. Nézzük meg ezt egyesével, néhány példával!

Szín

Erről egy egész könyvsorozatot lehetne írni: hogyan válasszuk ki, hogyan kombináljuk össze a színeket. A szín kiválasztását a MÖKKI designnál színharmóniák megalkotásával igyekszünk segíteni. Ezek instant megoldások, amik segítik azokat a szülőket, akik elvesztek a színskálában. A blog oldalunkon minden hónapban elemzünk egy 4 színből álló színharmóniát, ami kiindulási alapot adhat a szoba megalkotásakor. Ezek mind olyan összeállítások, amikről azt gondoljuk a babaszoba kialakulásától kezdve legalább kisiskolás korig kiszolgálja a tulajdonosát.


Stílus

Alapvetően két fontos dolgot emelnénk ki. Az első, hogy a kevesebb néha több. Ha bizonytalanok vagyunk, válasszuk elsőre mindig az egyszerűbbet: a letisztult mintásat (vagy egyszínűt), a kevesebb színből állót, így jobban össze tudunk hangolni mindent. A másik – és ez mind a bútorokra, mind a kiegészítőkre igaz -, hogy ha természetes alapanyagokat választunk, akkor azok jó eséllyel jól mutatnak együtt. Például a vessző kosár, fa kisasztal, textil búrás lámpa, stb. Ezeken felül természetesen a Pinterest itt is segítségünkre van: akkor is ha van konkrét elképzelésünk (például minimalista, vintage, bohém, stb), és akkor is ha csak innen-onnan szeretnénk elcsípni egy-egy nekünk tetsző ötletet.

gyerekszoba dekoráció hőlégballonokkal
Hőlégballonos falmatrica – évekig szerethető dekoráció

Téma

A gyermeknek már vannak rajongott meseszereplői? Ez a legnehezebb kérdés: mennyire engedjük be a kedvenceit reggeltől-estig az életébe. Megjelenjen bármilyen faldekorációban, a lámpában, vagy a függöny mintázatában, vagy elég ha vele alszik mindennap? A MÖKKI designnál mi az arany középútban hiszünk: a „tartós dolgokban” válasszunk időtállót, ugyanakkor a kiegészítőkben nyugodtan jelenjen meg minden más kis kedvenc is. Ezért kínálatunkban olyan faldekorációs grafikákat találtok, amelyek igényesek, szépek a szemnek és a léleknek egyaránt. Ilyen a szivárvány, a csillagok, a pöttyök, az erdő állatai, vagy éppen a dzsungel madarai.

A gyerekszoba dekoráció szakértői


Mi a Mökki Design-nál arra törekszünk, hogy a szülőknek segítsünk a harmonikus gyerekszoba kialakításában. Blogunkon ezért számos esettanulmányt találtok valódi gyerekszobák berendezésével. Látogassatok el a honlapunkra és merítsetek további ötleteket hazai tervezők itthon gyártott munkái közül! Ha pedig bármi kérdésetek van, keressetek minket a hello@mokki-design.hu email címen vagy Facebookon keresztül.

Ha pedig kész a babaszoba, akkor nézz körül a Szülőverzum bababoltjában is! Válassz a dekorációhoz színben passzoló, prémium babanaplót, amely nem csak a gyerekszoba éke lehet, de a legszebb emlékeitek őrzője is!

gyerekszoba dekoráció lufikkal
Akvarell lufik a falon