Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Spórolj akár 100 ezer forintot és hagyd ki ezt a 7 felesleges babaholmit!

Hihetetlen mennyi mindent próbálnak majd rád sózni a bababoltokban, ha kiszagolják, hogy első gyermeked várod. Segítünk felkészülni, hogy megkímélhesd a pénztárcád! Íme 7 népszerű, de teljesen felesleges tárgy, amit tapasztalt szülők már biztosan nem tesznek a kosarukba.

1.) Babacipő/kocsicipő – Irtó cuki, nagyon puha kis csodák ezek, melyeket a még járni nem tudó babáknak szoktak ajánlani. Egy gond van velük. Tulajdonképpen semmi gyakorlati hasznuk. Ha hideg időben utaztok, akkor is elég egy extra vastag zokni, amit nem tud olyan játszi könnyedséggel lerúgni magáról egy csecsemő, mint egy bebújós cipőcskét. Ha pedig még ennél is hidegebb van, akkor úgyis talpas overált adsz a babádra. (átlagos ára: 3-12 ezer Ft)

pici cipők: legfeljebb fotózásra jók

2.) Pelenkaszemetes – Bármilyen szemetes megteszi, aminek van fedele, úgyis az a trükkje a szagok száműzésének, hogy gyakran kiviszed a szemeteszsákot és fertőtleníted a kukát rendszeresen. (átlagos ára: 5-20 ezer Ft)

3.) Vízhőmérő – Kifejezetten babafürdetéshez ajánlják ezt a terméket, hogy tudd mikor lesz éppen elég langyos a víz. Helyette használd ezt az egy olcsó módszert: beledugod a vízbe a könyököd és ha kellemes testhőmérsékletűnek érzed a vizet, akkor mehet is bele a baba. Nem számít 1-2 fok ide vagy oda! Főleg, mert babája válogatja, hogy az átlagosnál hidegebb vagy melegebb vizet kedveli. (átlagos ára: 2-5 ezer Ft)

4.) Popsitörlő melegítő készülék – Valaki észrevette, hogy a babák nem szeretik a pelenkázást és készített egy terméket, ami melegen tartja a nedves törlőkendőket. A helyzet az, hogy akár hideg, akár meleg a kendő, a pelenkázást ritkán szeretik a gyerekek, ess rajta túl gyors, hatékony mozdulatokkal, azzal többet segítesz, nem kell még egy kacat a babaszobába! (átlagos ára: 10-15 ezer Ft)

popsitörlő melegítő

5.) Baldachin a kiságyra –  Tudom, hogy nagyon Insta-kompatibilis a gyönyörű textilekbe burkolt ágyacska, de lebeszélnélek erről a cuccról.. A baldachinokat ugyanis időről időre visszahívják még az olyan nagy cégek is, mint az IKEA, mert fulladásveszélyesek. Emellett rontják a levegő cseréjét a kiságyban és lefogják a fényt is. (átlagos ára: 5-10 ezer Ft)

6.) Rácsvédő kiságyba – A rácsvédő textilek is csak esztétikai értéket hordoznak, mert semmi baja nem lesz egy újszülöttnek, ha alvás közben mocorogva esetleg a rácsoknak nekinyomja egy picit valamelyik testrészét. A rácsok szélességét ugyanis úgy tervezték, hogy azok közé nem tud beszorulni a baba feje, keze és lába sem.

Ami viszont tényleg veszélyes lehet az újszülöttre az az általa kilélegzett széndioxid, amely felgyűlhet az arca előtt, amikor a fejét belefúrja a rácsvédő textilbe.  Emellett rontja a babaágyban a levegő cseréjét és a baba kilátását is. (átlagos ára: 5-20 ezer Ft)

rácsvédő: veszélyes divat

TIPP: A rácsvédőnek lehet később haszna, ha már totyogós a gyermek és nagyon izgága álmában. Tompíthatja a forgolódás okozta zajokat, a kezek-lábak rácsokba ütközését. Ekkor már érzékeli álmában is a tereptárgyakat a gyermek és képes elmozogni tőlük. Így nem jelent veszélyt rá ez a textil.

7.) Pihenőszék a babának – Még ülni nem tudó babáknak ajánlják ezt a szerkezetet, mert onnan jól kilát és nézeget a csecsemő, amíg te csinálod a dolgodat. Ezzel csak annyi a baj, hogy pont emiatt a kényelmes helyzet miatt semmi nem fogja arra ösztönözni a gyereket, hogy felemelje a fejét, hogy feltolja magát, stb.

Tedd le egy vastag szőnyegre, takaróra hasra és ha szeretné látni mi történik körülötte, akkor majd megküzd érte. Ezzel akár meg is spórolhatod magatoknak a fejlesztő órákra hurcolást. (átlagos ára: 15-40 ezer Ft)

FIGYELEM! A legtöbb pihenőszékben aludni is tudnak a babák, ám ez sem veszélytelen. Jó, ha tudod: az USA-ban 2022 közepétől betiltják a rácsvédők és pihenőszékek forgalmazását, mert ezek bizonyítottan veszélyt jelentenek a legkisebbek alvására. Így ezekről a termékekről kijelenthetjük, hogy nem csak azért kerülendők, mert feleslegesek, hanem kockázatosak is egy újszülött körül.

Szeretnéd tudni mita ajánl 24 magyar édesanya 52 gyermek tapasztalatával a háta mögött? Nézd meg a mi babakelengye-listánkat és zsebeld be a kuponfüzetet is hozzá!

Szoktál néha szorongani az előtted álló szülés élmény miatt? Szerezd be innen ingyenes szülésfelkészítő tudáscsomagunkat és várd magabiztosan életed legmeghatározóbb napját!