Barion Pixel

Minden vásárlás után 5%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

5 bevált tipp költözéshez

Két hete kezdtünk új életet egy kertes házban. Hatalmas falat volt két kisgyerekkel a költözés, de megugrottuk nagyobb problémák nélkül (a kisebbeket meg gyorsan elfelejtjük, ugye?). Ha ti is nemsokára lakcímet váltotok, akkor hasznosak lehetnek az alábbi trükkök.

A legtöbb embernek úgy hiányzik egy költözés, mint üveges tótnak a hanyattesés. Ne szépítsünk: utálunk bedobozolni, cipekedni, kipakolni. Még akkor is, ha egy rég vágyott ingatlanban folytatjuk az életünket.

Ha van kisgyermekünk, akkor különösen fontos, hogy jó alaposan megtervezzük ezt a feladatot. Ehhez adunk most kipróbált tippeket.

5 költözést könnyítő tipp

  • Tervezd túl a csomagolóanyagokat! – Kartondoboz a nagyobb és nehezebb cuccokhoz, kukászsák a ruhaneműkhöz. És nagyon, de nagyon sok papír kell a törékeny konyhai eszközök becsomagolásához. Tankolj fel a postaládákba gyömöszölt reklámújságokból, mert ezeket kiválóan tudod erre a célra használni. (És így legalább nem rögtön a szelektív kukában végzik.)

  • Írd rá mi van a dobozban! – Az idegbaj 99%-a abból származik, hogy nem találod majd a cuccaitokat. Ennek az a legjobb ellenszere, ha minden egyes dobozra ráírod, hogy mi van benne. Vagy legalább azt, hogy melyik helyiségbe kell majd letenniük a lelkes segítőknek.
költözik a család

  • Kézipoggyászt készíts! – Csomagolj össze mindent magatoknak, amit egy hétvégére vinnél. A költözés utáni napokban szinte biztos, hogy azt sem fogod tudni hol áll a fejed. Nem fogod kapásból tudni a sok doboz között, hogy hová tetted a kisbabád pelusát vagy a saját fogkeféd. Sok ideges keresgélést megspórolhatsz, ha egy bőröndbe teszel mindent, ami kéznél kell legyen az első időkben.

  • Vágd le a körmöd! – úgyis be fog szakadni a sok pakolástól, jobb, ha elébe mész a dolgoknak és minél kisebbre manikűrözöd a körmeid. Hidd el, saját tapasztalatból mondom, hogy nagyon fájdalmas, ha a beszakadt köröm beakad a dobozokba. És garantáltan nem fogod megtalálni elsőre a nagy felfordulásban a körömreszelőd.

  • Előkészítés, előkészítés, előkészítés – Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy egy költözés végül mindig sokkal nagyobb falatnak bizonyul, mint amire számít az ember lánya. Éppen ezért sokat segíthetsz magadon, ha azokat a dolgokat már sokkal korábban összecsomagolod, amiket nem használtok napi szinten (pl. régi emlékek, téli/nyári ruhák, könyvek, stb.).

dobozból sosem elég

A költözés nem kell, hogy családi vitákat és feszültséget jelentsen! Ha kellően átgondolod a teendőket és megfogadod a fenti tanácsokat, akkor nyugodtan várhatod életed egy újabb izgalmas epizódját!