Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

A legjobb terhességi kalkulátor

Először akkor nyúlsz a terhességi kalkulátor után, amikor kezedben a pozitív teszt. Azonnal tudni szeretnéd a várható szülésed időpontját. Aztán az első nőgyógyászati vizsgálat során kiderül, hogy még sokszor kell fejből tudnod melyik terhességi hétben jársz. Ez nem is olyan egyszerű feladat, pláne amikor már beüt a hírhedt kismama-feledékenység. Ilyenkor nyújt segítséget a terhességi kalkulátor.

Míg az első várandósságnál a sok új, ismeretlen fogalom és döntési helyzet nehezíti, hogy mindig gondosan meg tudd tervezni a vizsgálataid ütemezését, a többedik alkalommal egyszerűen azt sem tudod már melyik bolygón élsz, annyi a tennivaló, ha otthon vár már egy (vagy több) kicsi. Szerencsére nem kell mindent fejben tartanod, Mutatjuk a legjobb terhességi kalkulátort.

Terhességi kalkulátor előnyei

  • Pontos – sokszor egy vizsgálat elvégezhetőségénél egyetlen nap is számít, így nagy jelentősége van, hogy ne csak nagyjából emlékezz rá, hogy mikor melyik terhességi hétben leszel
  • Mindig elérhető – bármikor elővarázsolhatod a telefonod böngészőjéből megnyitva
  • Gyors – csak egy dátumot kell beírj és két kattintás múlva már nálad lesz minden fontos információ

Lépésről lépésre útmutató a terhességi kalkulátor használatához

A szülésed várható dátumát először az utolsó vérzésed első napjából számolják az orvosok. Ez az ún. Naegele-képlet. A legtöbb terhességi kalkulátor is ezt használja.

Egy jó terhességi kalkulátor segít megtervezni a várandósgondozást

Mi viszont beletettünk egy olyan opciót is, ami az utolsó vizsgálat eredményéből számolja a szülés dátumát. Hiszen sokszor előfordul, hogy nem a ciklus közepén fogan egy baba és a 12. heti genetikai ultrahangon a magzat méretei alapján mondanak egy valószínűbb terhességi életkort.

Ha eldöntötted melyik módszerrel számoltatod ki a szülés időpontját, akkor a dátum lekérése után nyomd meg a „Vizsgálataim” gombot. Ezzel megkapod, hogy a kötelező és ajánlott vizsgálatok mikor esedékesek.

Kíváncsi vagy, hogy adott napon hány hetes kismama leszel? Írd be a dátumot legalulra és azt is megmondja a terhességi kalkulátor! Ez például akkor lehet érdekes, ha repülés utazást tervezel. Ugyanis minden légitársaság csak egy bizonyos terhességi korig enged fel a fedélzetre kismamákat.

Ha pedig fordítva szeretnéd tudni, tehát mikor töltöd be például a 33. hetet, akkor ezt is ki tudod számoltatni könnyedén a következő mezőben.

Számolásra fel!

A babakelengye legszebb darabját már beszerezted? Nézd meg mit választott már több, mint 5.000 kismama!

Babakaland – prémium babanapló

Szoktál néha szorongani az előtted álló szülés élmény miatt? Szerezd be innen ingyenes szülésfelkészítő tudáscsomagunkat és várd magabiztosan életed legmeghatározóbb napját!