Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Így válassz apás szülésre ruhát

Egyre természetesebb, hogy egy apa szeretne ott lenni a gyermeke születésénél. Tapasztalatok alapján a jelenlétük kedvezően hat a születés kimenetelére és ők is egy életre szóló, semmihez sem fogható élménnyel gazdagodnak. Ha egy kispapa nem szeretné kihagyni ezt a kalandot, csak egy dolgot kell tennie: az apás szülésre ruhát szerezni, mely egy speciális szettben kapható.

Szinte minden kórházban megengedett az apa jelenléte a szülés alatt, így egyre inkább növekszik az apás szülések száma. Ez mindenkinek hasznos: a kispapának lehetősége van ráhangolódni az új élet érkezésére és a biztató szavak is nagyon fontosak a nehéz pillanatokban a kismamák számára, hiszen ezekből erőt meríthetnek.

Felemelő élmények minden apa számára

Minden család életében fontos szerepe van a születésnek, hiszen ez egy új korszak kezdetét is jelenti a család életében. Nem mellesleg apa büszkén meséli majd élményeit a barátainak, hogy ott lehetett gyermeke világra jötténél és ő vághatta el a köldökzsinórt.

Kispapa-szett nélkül azonban nincs apás szülés…

apás szülésre ruhát
apás szülés szett

Ahhoz, hogy az apák bent lehessenek párjuk mellett a szülés pillanatában, megfelelő védőruházatra van szükség, úgynevezett apás szülés szettre.

Miből áll egy ilyen csomag?

  • egy egyszer használatos gumis szájmaszk,
  • egy gumis hajvédő,
  • egy pár cipővédő,
  • egy nem szőtt ing,
  • egy nem szőtt nadrág.

Így válassz apás szülésre ruhát

Csak néhány szempontot kell figyelned, amikor beszerzed ezt a fontos tételt a szülőszobai csomagodhoz. Ezek közül a legfontosabbak:

  1. Sok webáruház vékony, fehér, áttetsző anyagból készült szettet forgalmaz, amelyben szinte „minden látszik”. Érdemes olyan kispapa szettet választani, ami szabvány szerinti „orvosi kék” színben kapható, amely akár ruha nélkül vagy alsóneművel is viselhető.
  2. Figyeljünk rá, hogy ezek a ruhadarabok légáteresztő, nem szőtt alapanyagból készüljenek, mert a szülőszobán meleg szokott lenni.
  3. Jól jön az is, ha vízálló az anyaga, hiszen előfordulhat, hogy a kismamát a zuhany alatt vagy a kádnál kell segíteni.

Válasszunk olyan webshopot az apás szülési szett beszerzésére, ahol többféle méret közül lehet válogatni, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő öltözéket és ne lötyögjön vagy ne szorítson a ruha.

A kispapa legfontosabb feladata a nagy napon, hogy minden rezdülésével a vajúdó kismamát támogassa. Éppen ezért fontos, hogy kényelmes viseletben legyen a kispapa, ne vonja el semmi a figyelmét.

Ha te is olyan szettet szeretnél beszerezni, ami minden fenti feltételnek megfelel, akkor szerezd be az apás szülésre a ruhát közvetlenül a gyártótól kedvező áron!

Tipp: Az apás szülés szett mellett érdemes időben beszerezni a kórházi csomag további fontos elemeit. Itt találsz egy hasznos, nyomtatóbarát listát erről!