Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Így szerezz magán várandósgondozást pénztárcabarát módon

Szeretnél olyan nőgyógyászt, aki kedves, profi és gyorsan bejuthatsz hozzá? Ebből a három tulajdonságból az állami egészségügyben csak kettőt választhatsz. Persze ott vannak a magánban rendelő dokik, de náluk mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Jó lenne, ha nem ürülnek ki teljesen a családi kassza, hiszen rengeteg egyéb költség felmerül a babavárás körül. Van megoldás erre? Igen, mutatjuk!

Egy nőgyógyászati vizsgálat ára átlagosan 30-40 ezer forint között van. A várandósság idején az ilyen jellegű kiadások egyébként is megszaporodnak. Szerencsére már több lehetőség közül is választhatsz, ami garantálja, hogy kedvező áron vehetsz igénybe magas színvonalú, magánegészségügyi szolgáltatásokat.

Ilyen lehetőséget kínálnak az egészségpénztárak és a privát orvosi biztosítások. Tudtad például, hogy az egészségpénztárral akár már havi 119 Ft-ért cserébe soron kívül mehetsz CT és MR vizsgálatra?

Egészségpénztárral 20%-ot spórolhatsz

Az egészségpénztárok nagy előnye, hogy az orvosi vizsgáltatok javarészt 20%-kal olcsóbban vehetők igénybe. Ez mégis, hogyan lehetséges? Az egészségpénztár egy olyan elkülönített megtakarítási számla, ahol egészség megőrzés céljából takarékoskodhatunk, cserébe az állam 20% adójóváírásban részesít. Ebből a megtakarításból egészségügyi termékeket/ szolgáltatásokat vásárolhatsz, de még szülési támogatást is igényelhetsz belőle akár 1 millió forintig.

A terhesség nem olcsó mulatság

Privát orvosi biztosítással a nyugodt terhességért

Az egészségpénztárhoz képest a privát orvosi biztosítások egy sokkal komplexebb és kényelmesebb megoldást kínálnak. Kedvező havidíjért cserébe, várólista nélkül, az ország bármely pontján minőségi ellátásban részesülhetsz. A privát orvosi biztosítást úgy képzeld el, mintha előfizetőnél a Disney+ ra. Amíg fizeted addig korlátlan számú mesét nézhettek, amikor csak szeretnétek. Ráadásul garantáltan kedvezőbb áron, mintha minden film miatt moziba váltanátok jegyet.

Magán egészségbiztosítással igénybe vehetsz járóbeteg -és egynapos sebészeti ellátást, műtéti beavatkozásokat, magánkórházi lehetőséget vagy akár terhesgondozást és prevenciós szűrővizsgálatokat is. Továbbá nagy előnyük, hogy amint egy éves lesz a gyermeked, már rá is kiterjesztheted a szolgáltatásokat. Így biztos lehetsz benne, hogy egészen pici korától kezdve szakszerű orvosi ellátásban lesz része.

Ráadásul bármilyen egészségügyi probléma felmerül, a nap 24 órájában hívhatod az ellátásszervezőt és kérhetsz orvosi véleményt. Nincs több aggódás és öngyógyítás a neten!

Jól hangzik, de merre induljak tovább?

Először is kerülj képbe a pénzügyi szokásaiddal! Szabó Dóra kifejezetten kismamákra szakosodott pénzügyi mentor összeállított egy kérdőívet, amely segít feltérképezni, hogy melyik pénzügyi területtel érdemes foglalkoznod. Minden kérdőív kitöltő ajándékba kapja a „Szülési támogatások” című kisokost.

Szeretnéd személyre szabottan tudni, hogy milyen kedvezményekre és támogatásokra vagy jogosult? Konzultálj egy ingyenes online találkozó keretében Dórával! Ha ezt 2023.05.04-ig megteszed, részt veszel egy nyereményjátékon, amelyen egy Babakaland – prémium babanaplóval lehetsz gazdagabb.

Kitöltöm a kérdőívet!

Az alábbi linkre kattintva foglahatsz időpontot ingyenes online konzultációra.