Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Mi az a babanapló?

Mi az a babanapló? Több, mint egy emlékkönyv. Családi örökség, amit a kisbabádnak készítesz. De mitől olyan különleges ez az ajándék és hogyan ismered fel a minőségi babanaplót? Mutatjuk!

A saját kézzel írt történetek sokkal bensőségesebbek, mint a laptopon pötyögött bejegyzések. Képzeld el, hogy mennyire örülnél, ha most olvashatnád a saját gyermekkorod legizgalmasabb mozzanatait – egyenesen anyukád vagy apukád tollából! Megtudhatnád, hogy ők hogyan élték meg a szülővé válás nagy pillanatát, voltak-e küzdelmes éjszakázások veled vagy hogy élted meg az első napot az óvodában. 

20-30-40 év múlva a felnőtté cseperedő gyermekednek is felbecsülhetetlen kincs lesz egy babanapló, amit a szülei róla, neki írtak és az általuk legszebbnek ítélt fényképekkel illusztráltak. Egy élménygyűjtő album, ami összeköti a múltat és a jelent. 

Mi az a babanapló és mire figyelj a vásárlásnál?

Babanaplót a gyermekednek csak egyszer veszel, egy életre szól. Alaposan nézd meg mibe fogod a legféltettebb élményeidet írni. Többféle termékkel is találkozhatunk a könyvesboltok és webshopok “polcain”, ha babanaplót keresünk. Adunk néhány szempontot, amit érdemes szem előtt tartani, mielőtt választasz.

babanapló kislányoknak
Nem csak felnőttként fog örülni a babanaplónak a tulajdonosa
  • Tartós könyvszerkezet – Az olcsó, ragasztott gerincű könyvek hamar megtörnek és gyorsan kiesnek belőlük a lapok. Érdemes spirálos példányokat választani, hogy ezt elkerüljük. 
  • Minőségi papírból készül – Papírból is a tartós típusokat kell keresni, ezek nem fognak besárgulni idővel. Kerüljük a fényes felületű lapokból álló babanaplókat, ezekre ugyanis nem fog szépen a toll, el fog maszatolódni.
  • Kedves, időtálló külseje van – lehet, hogy egy újszülött mellett szupercuki a macikkal és nyuszikkal kidekorált babanapló, de ezt a könyvet később a kamasz, majd felnőtt gyermeked fogja a kezébe venni. Olyan mintát válassz, amit a jövőben is szívesen nézegettek majd.
  • Nincs benne reklám – Képzeld el, mennyire lesz meghitt, ha a gyermeked 30 év múlva felcsapja a babanaplóját és az első, amit meglát, egy popsikrém reklám..? Szomorú, de van olyan termék a piacon, aminek nagyjából minden harmadik oldala egy egészoldalas hirdetés.
  • Van hely a kis kincseknek – egy nagy boríték hasznos kiegészítő, amibe belefér a kórházi karszalag, az első levágott hajtincs, esetleg a tejfogacskák. Ha ez egybe van fűzve a naplóval, az még jobb, hiszen akkor nem fog elveszni az évek során a boríték.
  • Hagy teret a saját gondolatoknak – fontos persze minden mérföldkő és szülinap, de legalább ilyen fontos, hogy néhány üres oldal a rendelkezésünkre álljon minden megkötés nélkül. Ide jegyezhetünk fel minden olyan extrát, amit az előre megcímzett oldalakba nem férnek bele. 

Hogy használd a babanaplót?

Ha kiválasztottad a számotokra megfelelő, minőségi darabot, nincs más hátra, mint boldogan szemlélni és megörökíteni a kisbabád elképesztő fejlődésének lépéseit. Hívd elő a legjobban sikerült képeket és írj melléjük pár sort, hogy biztosan emlékezzetek majd a legszebb élményekre sok-sok év távlatából is.

mi az a babanapló
mi az a babanapló

Szoktál néha szorongani az előtted álló szülés élmény miatt? Szerezd be innen ingyenes szülésfelkészítő tudáscsomagunkat és várd magabiztosan életed legmeghatározóbb napját!