Barion Pixel

Minden vásárlás után 3%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Így teheted gyerekbaráttá a kertet

A kert igen nagy kincs a kisgyerekes családok életében, főleg, amikor beköszönt a jó idő. Itt a gyerekek biztonságosan játszhatnak, felfedezhetnek és tanulhatnak a természetről. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy olyan gyerekbarát kertet alakíts ki, amely örömet szerez a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

Biztonságos játéktér kialakítása

A gyerekbarát kert alapja a biztonság. Győződj meg róla, hogy a kertben nincsenek veszélyes növények, éles szegélyek vagy könnyen elmozdítható kisebb kövek. A játszóeszközök, mint a csúszda vagy hinta, stabilan és biztonságosan legyenek rögzítve. Fontos, hogy a játékterületet puha felület, például fű vagy speciális játszótéri burkolat borítsa, hogy csökkentsd a sérülés veszélyét esés esetén.

Saját kiskert kialakítása

Engedd, hogy a gyerekek részt vegyenek a kert gondozásában. Alakíts ki egy kis parcellát, ahol ők maguk ültethetnek és gondozhatnak egyszerű növényeket, virágokat vagy zöldségeket. Ez felelősségvállalásra neveli őket, miközben segít kialakítani a természet és az élőlények iránti tiszteletet is. Arról nem is beszélve, milyen sikerélmény lesz nekik, ha az első kis terméseket leszüretelhetik.

Élményekkel teli játszósarkok

A kreativitás ösztönzése érdekében hozz létre különböző játszósarkokat a kertben. Például a homokozó remek hely a kisebb gyerekek számára, hogy építsenek, míg egy kalandpark-szerű akadálypálya akár egy gyerek csúszda beépítésével izgalmas kihívást nyújthat az idősebbeknek. Ne feledkezz meg a relaxáló helyekről sem, mint például egy kis pad vagy függőágy, ahol a gyerekek pihenhetnek vagy olvashatnak a friss levegőn.

Szép és biztonságos növények

Válassz olyan növényeket, amelyek nem csak szépek, de biztonságosak is. Kerüld a mérgező növényeket, és olyanokat ültess, amelyek nem allergizálnak. Az ehető növények, mint a szamóca, paradicsom vagy a fűszernövények, különösen jó választások. A gyerekek izgatottan figyelhetik, ahogy a növények nőnek és termést hoznak, megkóstolhatják őket, vagy segíthetnek akár azok lefagyasztásában vagy a lekvárfőzés előkészítésében.

A gyerekbarát kert biztonságos és örömteli hely a játékra és tanulásra, valamint lehetőséget ad a családnak, hogy a szabadban is együtt töltse az időt.