Barion Pixel

Minden vásárlás után 5%-ot faültetésre költünk! Részletek

Skip to content

Helló Hanna, helló Dominik! – ezek voltak a legnépszerűbb lány- és fiúnevek 2022-ben

Vajon tíz évvel ezelőtt melyek voltak a legnépszerűbb lány-és fiúnevek? Vajon sikerült a Bencék és Hannák trónját elfoglalni? Most megtudhatod mely utóneveket adták legszívesebben a szülők újszülött gyermekeiknek tavaly.

Minden évben közzéteszi a Belügyminisztérium az első névként anyakönyvezett keresztnevek népszerűségi listáját. A 2022-es évről is elmondható, hogy számos izgalmas átrendeződést hozott. Lássuk melyek voltak voltak a legnépszerűbb lány- és fiúnevek 2022-ben és hogyan változtak a trendek az elmúlt évzizedben!

LEGNÉPSZERŰBB LÁNY NEVEK 2022-BEN

Továbbra is Hanna a legkedveltebb női név az újszülöttek körében. Léna lett a képzeletbeli dobogó ezüst érmese 2022-ben, noha 10 éve még bele sem fért a TOP20-as listára!

A dobogó harmadik fokára egy évtizede még a Jázmin került fel, ez a név azóta már nincs benne a húsz leggyakrabban adott keresztnév között. Tavaly a Zoé név lett helyette a bronzérmes.

legnépszerűbb lánynevek
legnépszerűbb lánynevek 2013-ban és 2022-ben

Nagyon szerették a szülők 2022-ben is az „L”betűvel kezdődő neveket: a Léna, Luca, Lili, Laura, Lara illetve Lilien is előkelő helyen végzett a népszerűségi listán.

A régóta köztudatban élő nevek közül a Nóra, Dóra, Petra, Viktória, Noémi és Réka már kikopott a legnépszerűbb nevek közül 10 év leforgása alatt. Helyettük olyan új szereplők jöttek fel a TOP20-as listára, mint a Mira, Kamilla, Olívia és Gréta. Reneszánszát éli az Alíz, a Sára és a Flóra is.

LEGNÉPSZERŰBB FIÚ NEVEK 2022-BEN

Órási meglepetésre két éve megdőlt a Bencék több, mint egy évtizede fennálló uralkodása, akkor a Levente lett a legtöbbet anyakönyvezett fiúnév. Úgy tűnik megmaradt a változás lendülete a fiúknál, hiszen csak egy évig ült a képzeletbeli trónon ez a név. Tavaly ugyanis átvette a vezetést a Dominik!

Szintén meglepetés lett az ezüstérmes Olivér, amely név 10 éve még csak a 20. helyezett volt! Éppen dobogós maradt a Levente név. A Bence név már csak a 7. helyre tudott befutni.

2022-ben már nem fértek fel a TOP20 mezőnybe a Gergő, Péter, Tamás, Bálint és Kristóf nevek. Viszont felkerült a listára a Zsombor, Benett, Benedek, Nimród valamint Márk.

legnépszerűbb fiúnevek 2022
legnépszerűbb fiúnevek 2013-ban és 2022-ben

TUTTI BEFUTÓK ÉS MÁS TIPPEK

A legnépszerűbb lány és fiú nevek 2022-re jelentős frissülésen mentek keresztül. Vannak azonban kirobbanthatatlan befutók: a lányok közt a (H)Anna név örök. Ha névadás előtt állsz, használd keresztnév keresőnket!

Nem csak a névválasztás története lesz majd utólag a családi legendárium része. Egy kisbaba érkezése számos kalandot tartogat az egész családnak. Ezeket az emlékeket azonban megkoptatja az idő vasfoga. Nézd meg mit választott a legszebb pillanatok megőrzésére már több, mint 4.000 kismama!

legnépszerűbb lánynevek
Minek nevezzelek?